Några enkla råd

Några enkla råd

Några enkla råd när du ska planera en begravning och lite kring våra tankar inför planeringen av en begravning

Ta Dig tid, det är inte bråttom. Om det finns behov av en transport hjälper vi till med detta utan att göra anspråk på att Ni skall anlita oss för begravningsuppdraget. Om Er anhörig avlider på sjukhem eller sjukhus fråga efter skriften ”Hur gör jag nu” för god vägledning.

Våga fråga! Det skiljer från begravningsbyrå till begravningsbyrå, framför allt i utbildning och kunskap. Begär information och priser. Hos oss får Ni alltid en personlig rådgivare som följer Er genom hela uppdraget. Fråga också vad som ingår i priset Ni får av begravningsbyrån och vad som tillkommer. Ofta skiljer det inte så mycket i pris, det är kompetensen som är den stora skillnaden. Fråga efter skriften ”Ett minne för livet”.

Var Dig själv, lyssna på Dina tankar och funderingar. Stanna upp och reflektera över den person Ni mist och ta till vara på det unika och skapa en begravning utifrån det. Ett lite vackert avsked passar vissa människor bäst medan andra kanske sprakat av färg och stora umgängen, varje liv och människa är unik. 

Fundera och prata lite om minnen och livet, stanna upp reflektera. Det finns säkert en plats, en blomma, en färg eller något annat som kan spegla den Ni ska ordna begravningen för.

Känner Ni att det är mycket information, be att få boka ett andra besök med någon dags mellanrum, ett planeringsmöte och ett beställningsmöte

Använd våra guider och planeringsverktyg, var inte rädda för att fråga oss om råd. Vår målsättning är att vara Ert stöd och tillsammans med Er skapa just Ert avsked. 

Kom ihåg barnen! Barn sörjer och reagerar olika i olika åldrar men undvik att gömma döden för barnen. Låt dem istället vara en aktiv del i allt som händer. Hos oss får Ni den omtyckta boken ”Min farfar och lammen” som på ett enkelt sätt beskriver situationen.