Livsarkivet

Livsarkivet

Den riktiga omtanken kommer av att inte lämna familjen med ett antal frågetecken. Här kan du få svar på hur du själv kan planera och fundera över din egen begravning. Här får du även hjälp att förvara dina viktiga dokument. Våra jurister och auktoriserade boutredare kan hjälpa er ett få ordning på vardagens juridik, testamenten, gåvobrev, samboavtal bland mycket annat.

Livsarkivet

Omtanke om sina närmaste kan var att fylla i ett livsarkiv, det är en vägledning den dagen man inte längre själv kan svara på de svåra frågorna. Vår erfarenhet är att familjer som har ett Livsarkiv eller Vita arkivet till sin hjälp känner sig tryggare i beslutsporcessen.

Här kan Du ladda ner PDF format, fylla i online samt mycket mer.

Livsarkiv PDF
Livsarkiv Online

Dokumentförvaring

Tjänsten dokumentbevakning innebär att Du får hjälp med att förvara viktiga originaldokument, tryggt och säkert i vårt bankfack. Tjänsten är sammankopplad med folkbokföringen så att vi får reda på när ett dödsfall har ägt rum. Vi tar då ansvar för att rätt personer får tillgång till dokumenten. Dokumentbevakningstjänsten har ett starkt säkerhets- och integritetsfokus vilket gör att Du kan känna Dig trygg med att dokumenten inte bara kommer fram, utan kommer fram till rätt personer.

För en engångskostnad på 1495 kronor förvaras testamente och övriga dokument i original. Detta är ett prisvärt alternativ då årsavgiften för ett bankfack kan vara cirka 400 kronor. Vid förvaring av fler än tio dokument tillkommer en engångskostnad per dokument på 75 kronor.