Utlandstransport

Utlandstransport

I en tid där vi rör oss allt mer över jorden så är det inte alltid dödsfallet och begravningen sker  på samma ort, ibland inte i samma land. Vi är sedan 1996 specialiserade på utlandstransporeter och når stor delar av vår värld via vårt nätverk.

Transport av avliden från Sverige

Vi kan hjälpa er med vi har närhet till ambassaderna och myndigheter både i Köpenhamn och Stockholm.  Via våra internationella kollegor når vi även rakt in i de land som den avlidne skall till.

Vi ombesörjer många transporter varje år och har som enda transportör egen lokal balsameringspersonal.  Detta tillsammans med vår erfarenhet gör att vi oftast kan hjälpa er utan onödig väntan på hemtransporten

Repatriation transport, innan detta kan ske måste erforderliga myndigheter, läkare och i vissa fall polis ge sitt godkännande. Vi inhämtar alla dessa uppgifter på uppdrag av er.

Tänk på att alltid ha en Id handling för den avlidne tillgänglig.

Repatriation till Sverige

Dödsfall på semestern, är ni svenska medborgare och försäkrade kan ni oftast få hjälp via SOS international.  Då anger ni bara Arcus som mottagare så hjälper vi er med kontakterna med SOS så snart uppdraget bekräftats av SOS international.

Om ni inte omfattas av försäkring är dock detta oftast ett ytterst kostsamt alternativ.

Om ni varit på resa en längre tid kan det var en god ide att kontakta oss innan ni skriver på några papper hos någon lokal entreprenör, då kan vi hjälpa er att undersöka kostnaderna för hemtransporten. I den länder som omfattas av vårt nätverk.

För dig som bor utomlands under längre perioder bör ni vara noga med att kontrollera eventuella försäkringar ofta gäller inte dessa försäkring vid dödsfall.

Vi når via våra kollegor i SBF över 250 orter i Sverige

När det gäller transporter av en avliden till och från Sverige är det alltid bäst att få kontakt via telefon eller möte för planering och uppdragsbeskrivning.

Välkomna att kontakta oss dygnet runt

Arcus funeralhome
Falsterbovagen 50
236 51 Hollviken Sweden
Phone 004640451026
E-mail info@arcusnet.se