Sång och musik vid begravning

Sång och Musik

Musiken på begravningen är en viktig budbärare av minnen, dels under ceremonin, men också efteråt.

Begravningen är ofta ett starkt minne och kommer därför för alltid att finnas kvar hos er, och kanske känns det lite extra när man sedan hör musiken igen. Musiken kan berätta mycket.

Begravningen i Svenska kyrkans ordning har i sin grund i gudstjänstordningen Inledningsmusik är ofta ett musikstycke spelat på orgel, under akten finns oftast 3 psalmer, och avslutningsmusik. Denna musik bestäms tillsammans med präst och kantor. Utöver detta kan man sedan välja att spela något eller några stycken av egen vald musik (solo, sång/musik)

I en borgerlig begravning kan man ha en psalm, om man så önskar, annars är det vanliga att man väljer ett antal andra musikstycken. Musiken är en viktig del för att skapa en helhet av en begravningsceremoni, musiken ger även tid för eftertanke under ceremonin.

En välrenommerad solist kostar ca 2000 kronor till 3000 kronor.

Bra att tänka på

Fanns det någon musik som man förknippar den avlidne/a med?

Med hjälp musiken kan man sätta lite av tonen på begravningen: ljus eller en lite mer eftertänksam stämning.

Utöver musiken under akten kan man välja att ha en stunds samlingsmusik innan begravningen börjar, det är avkopplande för gästerna och ger en möjlighet för en stunds reflektion

Våra kyrkor och kapell har oftast en fantastisk akustik att använda sig av och duktiga solister förstärker ofta minnet ytterligare.

Musikförslag finns nedan eller lyssna på våra spellistor på Spotify