Hem / ORDNA BEGRAVNING / Boka Begravning / Grön begravning

Grön begravning

En grönare begravning
med ceremoni
18.120 kr

Ladda ner pdf

Boka/ändra i paketet

Lilla gröna begravningen
14.180 kr

Ladda ner pdf

Boka/ändra i paketet

En grönare begravning – ett miljövänligare alternativ

En traditionell begravning kan ha en stor miljöpåverkan. Allt ifrån tillverkning av kistor och transporter till kremering, blommor och maten på minnesstunden.

Vi har därför tänkt till lite extra om hur man ska kunna få en lika pietetsfull och vacker begravning, fast i bättre samklang med vår miljö. Därför finner Du i vårt sortiment ett antal ”bättre miljöval”, där särskild omsorg har lagts vid att kunna erbjuda alternativ som på olika sätt är bättre för vår miljö. Utan att för dess skull behöva göra avkall på kvalite och utseende eller behöva betinga ett avsevärt högre pris.

Här finner Du bland annat transporter utförda med miljöfordon (biogas). Närproducerade kistor med materialval som har mindre miljöpåverkan. Giftfria och närproducerade blommor till blomster-arrangemangen (de kan till och med hämtas från den egna trädgården) samt närproducerade och ekologiska ingredienser och val till minnesstunden.

Vår filosofi är Du inte ska behöva göra avkall på kvalitén eller betala mer för en vacker begravning i samklang med naturen.

Fråga en av våra begravningsrådgivare, så berättar de gärna mer!